Hulp
Verwijzers
Waar nodig wordt ondersteuning op maat geboden, soms door een klein steuntje in de rug of door een traject op maat uit te zetten.
Naar ons doorverwijzen?
Vanaf de start van onze organisatie houden we ons bezig met jeugdzorg. Dit omdat wij vinden dat jongerenwerk en jeugdzorg elkaar verstreken. Sinds februari 2018 zijn wij geaccrediteerd via het RIGG om jeugdhulp te bieden en uit te voeren. Hierin werken we vanuit de kracht van de jongere, denken we pragmatisch en gaan we voor het resultaat.
Ons team van jeugdhulpverleners heeft een brede basis van expertise en wordt ondersteund door orthopedagogen.
Hierbij vinden wij het belangrijk dat er goed wordt gekeken naar de individuele behoefte van de jongere, zo kunnen we elk traject afstemmen op de juiste hulpvraag. Ieder hulptraject heeft een kop en een staart waarbij alles wordt gerapporteerd en geëvalueerd.
Jeugdhulp stopt als de jongere achttien jaar wordt, waarna de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) om de hoek komt kijken. In onderaannemer schap bij Coöperatie Dichtbij bieden wij ook WMO-trajecten aan, aan jongvolwassenen.
Onze RIGG Codes
Huidige RIGG Codes:
- 45A04 Individuele begeleiding basis
- 45A49 Groepsbegeleiding basis
- 45A54 Groepsbegeleiding specialistisch
- 52G07: Individuele behandeling laagfrequent
- 50G26: Specifieke doelgroepen 3: Behoud van en toeleiding naar onderwijsdeelname
- 45G05: Specifieke doelgroepen 5: Gezinnen met geringe sociale redzaamheid met het accent op lichtere vormen van begeleiding
- 45G24: Groepsbegeleidingsprogramma jongeren zonder structurele overnachting
- 45G01: Gezinsbegeleiding laagfrequent
- 45A53 Individuele begeleiding specialistisch
- 45A51 Gezinsbegeleiding basis
- 45A56 Gezinsbegeleiding specialistisch
- 45G01: Gezinsbegeleiding laagfrequent
Aangemeld en nu?
Een verwijzing kan gestuurd worden naar aanmelden@jongerenwerk.com. Zodra de verwijzing bij ons binnen is neemt een supervisor contact op met iemand van het gezin. We plannen een intakegesprek bij het gezin thuis (eventueel met de verwijzer erbij), waarbij we eerst open kennis maken en horen wat maakt dat er ondersteuning is gevraagd. We vinden het belangrijk dat de jongere om wie het gaat en de toekomstige begeleider goed bij elkaar passen, dit komt dan ook ter sprake.
Na de intake gaan wij op zoek naar de best passende begeleider. Vaak kunnen we binnen twee weken starten, maar af en toe komt het voor dat het wat langer duurt een passende begeleider te koppelen. Indien het laatste het geval is of wanneer er gestart kan worden, stellen we het gezin weer op de hoogte.
De volgende stap is een geplande kennismaking tussen de begeleider en de jongere. De jongere en/of de ouders en de begeleider kunnen dan ook afstemmen waar, wanneer en hoe vaak de begeleiding plaats vindt. Er wordt een plan op maat opgesteld en er blijft altijd een supervisor op de achtergrond betrokken. Vaak is er ook contact nodig met scholen of andere betrokken organisaties om de zorg zo goed mogelijk met elkaar af te stemmen.
Na een aantal maanden begeleiding is het tijd om (tussentijds) te evalueren. Hiervoor plannen we weer een gesprek bij het gezin thuis. We bespreken dan onder andere de voortgang van de doelen en stemmen samen af wat er verder nodig zal zijn.
Wil je naar ons doorverwijzen?
Ben je geinteresseerd geraakt in de hulp die wij kunnen bieden? Stuur de verwijzing naar ons door. Mocht je nog twijfelen of de hulp die wij bieden passend is, neem dan gerust eens contact met ons op, dan kunnen we kijken of de casus bij ons past.